fredag 1. juli 2011

Diverse trening

Har trent lite i det siste egentleg, men hadde to fine økter i går: ei med agility og ei med lydighet. Silva var ganske flink i første økta, men gjorde det beste i kveldsøkta då ho var så med at eg for første gong kunne handle henne og foreta framforbytter og det var skikkeleg flyt i "løpet" ;) Bana bestod kun av to hopp, tunnell i bue og så to hopp igjen, men ho følgje godt og søkte fram sjølvstendig. Kjempegøy :)
Thessa hadde fine slalominngangar og bra flyt på formiddagsøkta og var flink på lydigheten om kvelden. Eg testa innkalling med stå og den fungerte utmerka: Brå stopp og ingen forflyyting av poter før "fri"-kommandoen kom. Så fornøgd ;) Etterpå trente me på framsending til rute, og her har me masse trening igjen før ho forstår det. Første forsøk endte i apport av eine kjegla .... Andre forsøk vart stå bak eine kjegla og nesten ta nasetarget på den ..., men i tredje sto ho faktisk inne i ruta, men trur nok neppe ho forstod at det var der eg ville ho skulle stå, men, men ...  Ho fekk leiken sin og me leikte ganske lenge inne i ruta i håp om at ho skal kople at det er der det skjer og er gøy ;)

I neste økt trente eg på hopp over hinder med sitt. Starta med sitt momentet og dette tok ho kjapt heldigvis. Problemet vart etterkvart at ho sette seg litt for langt til høgre for hoppet etter å ha hoppa over det. Trente då kun på "hopp over hinderet" og kasta ballen til venstre i håp om at ho då ville plassere seg der etterpå når "sitt"-kommandoen kom med og jippy: Det fungerte :) Etter hopp-kommando, sette ho seg beint framfor hoppet (vendt mot meg som ho skulle) :) Veldig fornøgd med det, så no øyner eg eit håp om start i klasse 2 om ikkje så altfor lenge ;)
Tida får vise om me får trent nok til at ho forstår ruta og så må me trene avstandskommando og meir på fellesdekk med skjult førar og sjølvsagt finpussa det ho "kan" frå før: fri ved foten, apportering, stå under marsj +++

Silva fekk trene "sitt" med forstyrrelsar i form av kasting av leike ved sida og framfor henne + nokre sittar under marsj. Ein kort seanse med "fri ved foten" vart det, og + ei innkalling med fokus på fart. Ho var flink vesle vorsteh-jenta mi ;)

Gøy trening!!

Ellers har Silva vore på dobbelutstilling og gjort det bra: 2 x Excellent med CK ;) Vinnar av juniorklassen + 2. beste tispe eine dagen :) Kjempefornøgd ;)



Me prøvde oss og på apportprøve, men der gjekk det som det måtte gå: ingen premie :( Hadde trent altfor lite med fugl, så fuglen kom nok ikkje heilt inn til matmor dessverre .... Ho søkte bra og fann den, plukka den opp, men bærer altfor slapt og dårleg slik at ho lett mister den.

På vannaporten sat ho fint i ro i kastet, brukte litt tid på å komme seg uti vatnet, men svømte godt og henta fuglen inn på land. Igjen slapp ho den ned og nekta å ta den opp igjen og bære den heit inn til meg. Ho fekk godkjendt her, men pga "stryk" på søk-apporten vart det altså ingen premie på oss.

Me får berre trene vidare og terpe på "hold" og bæring, tenkjer eg ;) Kanskje me prøver oss igjen i løpet av sommaren, men ser an korleis treninga går først.

Legg ved bilder av Silva som trener agility. Bilda er tatt av Charlotte Bogetveit.




Og to av Thessa som ELSKAR agility ;)

"Jippy. Dette er så gøy ;)"

"Kosar meg ;)"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar